perssonality.blogg.se

Perssonality är en blogg tänkt handla om mina hundar och katter, skrivandet, migrän och mig själv i största allmänhet.

ELIN - kärleken är ful och fylld av smärta

Kategori: Allmänt

Jag har börjat läsa så smått igen. Nu senast blev det en för mig helt ny författare som heter Mikael Mansén. Jag hittade ett urdrag från en av hans böcker, tror den heter Synd men ska kolla upp det, och den ville jag ha. När jag sedan sökte upp den på Adlibris blev det istället Elin - kärleken är ful och fylld av smärta. 
 
Jag är mållös. 
 
Boken utspelar sig under ett års tid och gjorde djupt intryck på mig. Jag slukade den. Från första till sista sidan hade jag svårt att tänka på något annat än just det jag läste. Den är grym och satte fantasin i spinn. Den tänjer på gränserna, är helt genial och gav mig en helt ny läsupplevelse. Där min egen fantasi slutar tar Mikael Mansén den till en ny nivå och jag kommer att fortsätta läsa hans verk. Den här slutar tvärt och låter sig meddela att vill man läsa mer får man gå vidare med  Ängeln och Arkitekten. Så gissa vad jag ska göra nu? Jag ska leta upp den så jag får fortsätta läsa! 
 
Jag vet inte vad som drar egentligen men den här Arkitekten... Honom vill jag veta mer om. Jag undrar ju också hur många Elin som finns i Sverige. Nu var ju Elin i sig ganska extrem, men det finns säkert några mindre Elins här i världen. Människor som hålls, frivilligt eller inte, isolerade, på grund av deras utseendes skull. 
 
Baksidetext: 
Med ett ansikte missbildat bortom vildaste fantasier, har 23 åriga Elin levt hela sitt liv undanskymd från människors blickar och hån. För att skingra ensamheten söker hon kontakt med olika män på nätet. Korta och ofta brutala möten. Väl medveten om sin fulhet, förväntar hon sig inget annat än sex, utan närhet, utan känlsor. Elin har accepterat sitt öde... tills hon en dag får ett oväntat erbjudande. 
 
När jag läste baksidetexten hade jag helt andra tankar om innehållet och fick en smärre chock när jag började läsa. Men det är en snabb och otäck bok och fångade mig som läsare i ett ohyggligt grepp. Den lämnade mig inte en sekund förrän den var slut. 
 
 
Kommentera inlägget här: