perssonality.blogg.se

Perssonality är en blogg tänkt handla om mina hundar och katter, skrivandet, migrän och mig själv i största allmänhet.

Ester - hög som ett hus.

Kategori: Allmänt

Esterrapport.
 
Ester har inte ätit på ett par dagar nu och vi hade tid hos veterinären för ny röntgen igår. Så jag tog upp problemet och sa att det var ett återkommande med några månaders intervall, att hon slutar äta, kräks och har diarré. Hon har ju varit där förut för det. De kollade i journalen och tog hänsyn till det när det när de gjorde rutinkontrollen som vi regelbundet åker dit för sedan olyckan i mars.
 
Rönkten visade sig ligga nere så någon sådan gick inte att göra, men med känsliga fingrar och en hund som vägrat äta och inte fått behålla smärtstillandet hon får morgon och kväll så kunde man konstatera att hon har ont i ryggraden. Hon har dessutom gått ner nästan ett kilo sedan vi var där sist för en månad sedan. Hon gick stelt och en smula ovilligt, inte alls den glada Ester som det brukar vara när vi är där. Men jag sa som det var, ibland har hon såna här dagar och ibland går hon som tåget självt.
 
Det slutade med att vi fick nya mediciner till henne. Det ska dämpa infektionen hon har i magen (eller om det var inflammation de sa, minns inte riktigt) och är lite snällare än den hon fått tidigare. Innan vi skulle gå bad jag att få smärtstillande injicerat eftersom vi inte får henne att behålla tabletterna hemma. Absolut, sa de. Bra tanke! Så de hämtade en spruta.
- Ni tog väl med en munkorg, säger jag.
- Åh, javisst ja.
Ester är en liten symaskin av värsta sorten när det kommer till nålar och att bli stucken. Så det är bara att säga ifrån direkt, det är inga hårda hugg men fan så otrevligt när hon håller på. Och att bita veternärer går INTE för sig. Så han hämntade en munkorg, den sattes på, och Ester börjar genast rulla med ögonen och slänga med huvudet. Ett stick i nacken hann bli två innan vi var klara. Så säger han att lilla gumman kommer att bli påverkad av det här. Det är ett starkt som varar 12-24 timmar,ett som är ett narkotikaklassat, så hon kommer nog att bli hög. Det visar sig genom att hon blir lite pipig och groggy en stund.
 
Javisst.
 
Ester vägrade röra sig alls under hela kvällen igår. Hon satt bara rätt upp och ner och stirrade sig omkring när vi var ute. När vi var inne så låg hon platt fall på sin filt och sov. Senare igår satt hon med stora ögon och stirrade som hon aldrig gjort förut och jag undrar vad hon såg. Hallicunerade hon? Eller var hon bara väldigt smärtfri? Gungade golvet så hon inte tyckte om att gå och gungade famnen också? Hon var uppe och gick lite grann, pep och var lite så, men sedan sov hon som en stock hela natten. Och idag är hon som vanligt. Men hon vill inte äta. Inte ens kokt kycklig går ner.
 
Jaja. Det är lite motigt just nu. <3 Det är inte alltid lätt att heta Ester <3
 
 
Kommentera inlägget här: