perssonality.blogg.se

Perssonality är en blogg tänkt handla om familjens djur och mig själv. Skrivandet är också en stor del av mig. Välkomna!

21 // armborst.

Kategori: Allmänt

Jag försöker alltid göra research innan jag ger mig in och skriva något. Gräv där du står, heter det ju, men om man vill skriva om en relation med polis och jag inte är tillsammans med någon, får man ju välja: inte skriva det man tänkt eller låtsas. Och jag låtsas gärna. Tar reda på det jag vill veta och gör mitt bästa. En del köper det, andra inte, och även om någon som verkligen har eller har haft en verklig relation med en polis kan hamna där det inte blir tillräckligt övertygande, så - just go for it, take the challenge! 
 
21 ligger lite skymundan just nu men det är bara en tidsfråga innan jag drar igång med den igen. Den pockar på, tickar i bakhuvudet, hela tiden. Jag har till och med fått en ingivelse hur jag skulle kunna göra den till två böcker istället för en fristående del, men får se hur jag gör när jag väl arbetar med den. 
 
21 innehåller mycket sex och våld, precis som Skuggor av ljus särskilt gör, men på en helt annan nivå. Utsattheten ligger på ett annat plan. Den innehåller också vapen, vilket inget annat jag skrivit om gör. Som vanligt går jag runt och tänker mycket och öronen är som radarpar, de är ständigt aktiva åt ämnen som kan röra manuset. Att maken skjuter pistol har jag nytta av, absolut, han har egen licens och sådär så det har man ju synat här hemma vid köksbordet. Provat ladda, kollat detaljer och sådär. Skjutit har jag inte gjort men det kommer när det närmar sig. 
 
Det intressanta är att jag fått reda på att de har skytte med armborst också på stället han är medlem. Så det ska jag också prova. Inte på samma gång, men en lektion i att skjuta armborst, hur spännande är inte det? Det förekommer också i 21 men att jag ska få hålla i ett, se tekniken och skjuta, lyfter manuset till helt ny mark. Då kan jag ju fundera om - vem ska skjuta? Linda? Mirtek? Lech? 
 
Jag har inte sagt det förut men huvudpersonerna i 21 heter Linda och Mirtek. Den är just nu upplagd mest i Lindas perspektiv men kommer nog att ändras eller kompletteras att innehålla Mirteks. Mer av hans, i varje fall. Idag ska jag göra en mindre resa, jag ska åka till Hörvik. Min farmor och farfar bodde där när jag var barn och jag vill dit och titta. Se vad jag känner igen. Om huset står kvar och sådär. MEN, det är också lite så för i 21 figurerar en hamnstad som tar emot smuggelgods, hästar mestadels men även bilar. Så man kan ju titta på lite sånt också ;-) Hur som helst, det ska packas fikakorg och åkas iväg idag. Hörvik ligger inte jättelångt härifrån, utanför Sölvesborg, och jag räknar med en knapp timme att köra dit. Så det är överkomligt och på eftermiddagen skriver jag ytterst sällan ändå. 
 
En svala flög just förbi skrivarlyan. Sommarkänsla. Sol, värme, svalor. Yey! 
 
Bilden visar ett armborst medell enkel och äldre. För inspirations skull. Sen om det blir ett sånt eller mer avancerat i 21 återstår att se. Men i vapenparken som hittas av Linda finns många olika modeller av allehanda vapen.