perssonality.blogg.se

Perssonality är en blogg tänkt handla om familjens djur och mig själv. Skrivandet är också en stor del av mig. Välkomna!

Kattskrälle!

Kategori: Allmänt

Huset har en katt som heter Aurora. Aurora är en kattflicka som vandrar en del men just nu är hon hemma och tydligen tror hon att allt kretsar runt henne. Visst är vi glada att hon är hemma och ger henne det lilla extra då, men ibland får det faktiskt räcka. 
 
Igår kväll när jag skulle gå och lägga mig ville jag ha en katt med mig och valde henne just för att hon är hemma nu. Jag trodde aldrig hon skulle stanna kvar, men det gjorde hon. Hon lade sig på nattduksbordet och somnade före mig. När jag vaknade i morse låg hon vid mina fötter, och kom upp till mitt ansikte och pussade godmorgon och spann så fint. 
 
Nu kom räkningen för det där. 
 
Jag kokade ägg till frukost. Aurora älskar ägg och det vet vi alla. Så vi delade, hon och jag. Jag skrivade ägg på macka och nästan halva äggen i skivor, fick flickan. Jag är ledig och bestämde mig för att äta frukost framför datorn. Aurora hoppade upp och satte sig framför skärmen. Jag gav henne hennes del av äggen och började käka på min macka. Läs som det står; jag åt MIN macka. Så plötsligt kommer tassen svingande med klorna helt ute. Jag väjer undan mackan och säger nej, Aurora, dina bitar är DÄR. Tar en tugga till, och då kommer tassjävlen en gång till. Nu så pass att jag tappar äggbitar på golvet där hundarna muntert sitter. Tassen kommer en tredje gång och hon får tag i mackan.
 
Nu ligger hon här, bredvid, och putsar sig nöjd. Hennes eget ägg ligger över hela skrivbordet. På mina papper. Pennor. Klockan. Så äckligt. Och min macka är borta så får koka nya ägg och göra nya mackor. Så kan det vara ibland. Är det inte det ena kreaturet i familjen så är det det andra. När jag vänder mig om ser jag att min ena gympasko ligger på golvet. Där har jag inte lagt den. Ah, en tyst påminnelse att lägga skorna i tvättkorgen i hallen. 
 
Så, gott folk. Kommer ni på besök så vet ni vad som gäller. 
 
Skorna i tvättkorgen och håll i det ni stoppar i käften för det är många som vill ha.
 
Ha en bra dag, för det ska vi ha. 
 
Allihop <3 
 
Bild på Aurora från i somras. Hon är specialist på att sova i konstiga ställningar =D