perssonality.blogg.se

Perssonality är en blogg tänkt handla om mina hundar och katter, skrivandet, migrän och mig själv i största allmänhet.

Esterrapport =)

Kategori: Allmänt

Våran Ester har helt förändrats den sista månaden! Från att ha varit en ledsen tjej som har en del svårigheter att gå, som magen krånglat på och som kräkts och haft diarré och som inte kan ta sig upp och ner från soffan och sängen själv, till en glatt skuttande och pratande hund som mår bättre än någonsin förut.
 
Ester trippar med på promenaderna nu och ler med hela ansiktet. Ögonen glittrar på henne och om man pratar med henne svarar hon på sitt sätt. Inte med ett skall utan med ett konstigt "rullande" läte jag inte hört någon annan hund framföra förut. Åtminstone inte någon av våra. Vi älskar alla det här lätet för det är så uppenbart att hon hälsar att allt är bra nu. Hon är så lycklig. Och hon går i trapporna precis som förr. Det är snarare vi som inte tillåter henne göra det hur som helst.
 
Ester hoppar inte gärna upp i sängar och soffor själv. Hon har kommit på att det behövs ju inte - vi ställer oss nedanför och gruffar istället så får man hjälp upp i knäet. Men hon sover på rygg igen och det har hon inte gjort på väldigt länge känns det som.
 
Vi var hos veterinären för en månad sedan, ungefär, och fick då veta att hennes återkommande problem med magen beror på Gastrit. Så det fick hon medicin emot, plus en ny sort smärtstillande att prova eftersom vi hade problem att få i henne den vi hade. Istället för att hon skulle ha 1 ganska stor platt och sträv tablett morgon och kväll fick hon nu en liten hårdare tablett att ta en gång per dygn. Den är så mycket lättare att ge. Tar hon den inte själv går det att trycka ner den i halsen på henne, vilket vi fick göra de första två dagarna. Sen kom hon igång att äta igen och nu äter hon som hon ska. Vi har gått från matvägran till kokt kyckling - blötfoder på burk - torrfoder.
 
Snart är det dags för nytt veternärbesök och då hoppas vi röntgen också funkar. Och att de ser vilken ENORM skillnad medicinen gör så hon får behålla den. Ni får ha en fortsatt glad midsommar, det tänker nämligen vi ha <3
 
Tusen kramar från oss!
 
 
Kommentera inlägget här: