perssonality.blogg.se

Perssonality är en blogg tänkt handla om mina hundar och katter, skrivandet, migrän och mig själv i största allmänhet.

Stackars lilla spindel...

Kategori: Allmänt

Jag bestämde mig för att gallra bland mina böcker. Är det något huset har ont av så är det garderober och bokhyllor. Jag har bara en bokhylla och där får inte alla böcker plats. Jag brukar, ett par gånger per år, sortera och bära ut böcker jag inte tyckt så mycket om (knappt man vågar säga det!!) i lekstugan. De som ligger i tätslutande lådor i lekstugan är böcker jag planerar att ta in igen när jag får upp bokhyllor. Det är min vision i varje fall. Att inte ha bortsorterade böcker.
 
För att kunna hantera det här gick jag ut i garaget och hämtade en kartong att bära och lägga böckerna i tills jag fått fram en ny låda med lock att lägga dem i. Stod ute och vecklade upp kartongen. Upptäckte en spindel i den. En blank brun stor överkropp och små små ben. Den irrade omkring och jag förstår ju att den blev rädd när någon plötsligt rycker tag i och sliter upp hans eller hennes hem. Försökte skaka ut den från lådan men då blev den hängande i sin tråd.
 
Jag funderade. Hade ingen som helst lust att döda den. Ville absolut inte det. Jag tycker inte om spindlar men att döda dem tycker jag är överdrivet. Det räcker att bära ut dem eller som i detta fallet - låda dem vara. Det är hål i lådan så den lär ju ta sig in och ut som den vill ändå. Så - jag lät den vara.
 
Vecklade försiktigt upp lådan. Den lilla bruna hamnade bakom en springa men jag var noga att hålla den springan lite öppen. Den får plats där, tänkte jag. Jag ska inte krossa den. Bara ge den lite mindre plats en kort stund. Det var bara det att när jag vecklade tillbaka fliken var den just - krossad. Platt. Helt platt och det droppade som var ifrån den. Det var väl blodet på den, antar jag. Jag blev helt... Tagen. Snopen. Ledsen. Då kunde jag ju lika gärna smäckt den. Trampat sönder den. Dödat den direkt. På ett mer barmhärtigt vis. Eller tagit något i handen och svept ut den från lådan innan jag ens började veckla upp den.
 
Fan.
 
Jag suckade och lade den i gräset. Sedan började jag lägga ner några pocketar i lådan istället. Men den här spindeln har funnits i bakhuvudet hela dagen. Så tråkigt. Det var inte min mening.
 
 
Kommentera inlägget här: