perssonality.blogg.se

Perssonality är en blogg tänkt handla om mina hundar och katter, skrivandet, migrän och mig själv i största allmänhet.

Tumör i magen.

Kategori: Allmänt

När vår stora dotter flyttade hemifrån lämnade hon kvar sin säng. Den har vi nu flyttat upp i hallen utanför vårt sovrum och glädjande nog älskar jämtarna att sova i den. Särskilt den gamla damen, Räfflan. En morgon när jag vaknade rullade hon delvis över på rygg för att be om kel på magen, något hon älskar. Jag satte mig och kelade om henne - och upptäckte då en knuta i magen på henne. 
 
Knutan är som en tennisboll och känns ungefär som en sådan också. Fast man känner att den ligger inne bland hinnorna. Rädd för vad jag hittat ringde jag och bokade tid hos veterinären. 
 
Det vi märkt på Räfflan är att hon gått ner i vikt. Men eftersom hon varit kraftigt överviktig så har vi bara tyckt att de varit bra, och trodde att det kanske berodde på foderbytet i början av december. Hon mår ju bra. Pigg, glad, blank i pälsen, inga problem med någonting. Magen är fin, urinavgång som den ska osv. Men - den där knutan ska inte vara där. 
 
Idag var tanten hos veterinären. De hittade knutan och sedan kom flera veterinärer och kände och klämde. En röntgen gjordes men gav inga svar. Bara att det var en svart klump och det var tydligen bekymmersamt. Hade man kunnat se att det var urinblåsan hade man kunnat gå in med nål och tömma och analysera vätskan för att komma fram till vad det var, men då hade den inte varit så svart. En cysta på livmodern, kanske, men ingen vet. Men knutan går under namnet "tumör" i allafall. 
 
Nu får vi vänta tills nästa vecka innan vi får svar. Då ska hon tillbaka, sövas och genomgå en titthåls-operation. Man måste gå in och se vad det är, och tömma. Är det en tumör i livmodern skulle jag tro att den opereras bort. 
 
Det är inte utan oro man nu studerar Räfflan näst intill hela tiden. Jag har inte varit riktigt närvarande på jobbet heller, på grund av det här. Varit lite tankspridd men tack vare underbara arbetskamrater har dagen gått bra. De får mig att skratta och vara glad och glömma för en stund. Nu är det fredag kväll och jag funderar på att skriva ett brev till polisen. Inte för att jag kommer att få svar ikväll, men det kommer ju att läsas på måndag och fram tills dess är det riskfritt att skriva på nya manuset. Fram till dess klarar jag mig utan svar på frågorna.
 
Kram och ha en fin helg <3
 
Bilden är på våran fina Räfflan.
 
 
 
Kommentera inlägget här: